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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLOPES, S. A. F.; FERREIRA, H. I. S.; LLAMOSAS, A.; ROMEU, A. P. Situação atual da utilização de subprodutos de cacau no Brasil. Itabuna: CEPLAC, 1985. 26 p. (CEPLAC. Boletim técnico, 133).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Tabuleiros Costeiros.

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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  19/01/2016
Data da última atualização:  24/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  SILVA, R. de O.; BARIONI, L. G.; HALL, J. A. J.; MATSUURA, M. F.; ALBERTINI, T. Z.; FERNANDES, F. A.; MORAN, D.
Afiliação:  R. DE OLIVEIRA SILVA, University of Edinburgh; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; J. A. J. HALL, University of Edinburgh; MARILIA IEDA DA S F MATSUURA, CNPMA; TIAGO ZANETT ALBERTINI, USP/ESALQ; FERNANDO ANTONIO FERNANDES, CPAP; D. MORAN, Research Division, SRUC.
Título:  Increasing beef production could lower greenhouse gas emissions in Brazil if decoupled from deforestation.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Nature Climate Change, v. 6, n. 5, p. 493-497, May 2016.
DOI:  10.1038/NCLIMATE2916
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Recent debate about agricultural greenhouse gas emissions mitigation highlights trade-os inherent in thewaywe produce and consume food, with increasing scrutiny on emissionsintensive livestock products1-3. Although most research has focused on mitigation through improved productivity4,5, systemic interactions resulting from reduced beef production at the regional level are still unexplored. A detailed optimization model of beef production encompassing pasture degradation and recovery processes, animal and deforestation emissions, soil organic carbon (SOC) dynamics and upstream life-cycle inventory was developed and parameterized for the Brazilian Cerrado. Economic return was maximized considering two alternative scenarios: decoupled livestock-deforestation (DLD), assuming baseline deforestation rates controlled by eective policy; and coupled livestock-deforestation (CLD), where shifting beef demand alters deforestation rates. In DLD, reduced consumption actually leads to less productive beef systems, associated with higher emissions intensities and total emissions, whereas increased production leads to more eficient systems with boosted SOC stocks, reducing both per kilogram and total emissions. Under CLD, increased production leads to 60% higher emissions than in DLD. The results indicate the extent to which deforestation control contributes to sustainable intensification in Cerrado beef systems, and how alternative life-cycle analytical approaches result in significantly d... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Beef production; Emissões de gases.
Thesagro:  Efeito Estufa.
Thesaurus NAL:  Gas emissions; Greenhouse gas emissions.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMA15051 - 1UPCAP - DD
CNPTIA18650 - 1UPCAP - DD
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